{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Osma generacija vojnika u Pazariću položila svečanu zakletvu

S
29.4.2011. u 16:07
0
3
Osma generacija vojnika u Pazariću položila svečanu zakletvu
0
Osma generacija vojnika u Pazariću položila svečanu zakletvu
U Centru za osnovnu obuku Oružanih snaga u Pazariću održana je svečanost polaganja zakletve i potpisivanja ugovora sa osmom generacijom vojnika-kandidata za prijem u OS BiH.
Obuku u osmoj klasi kandidata završilo je 296 vojnika, među kojima 31 žena, koji će biti raspoređeni u operativne jedinice OS BiH u kojima će uz rad nastaviti dalje usavršavanje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.


Obraćajući se vojnicima, komandant Centra Samir Nukić istakao je da su svi ciljevi i zadaće koji su postavljeni Planom obuke i ocjenjivanja u cjelosti provedeni, što znači da će kandidati biti upućeni spremni i u fizičkom i u taktičkom pogledu na izvršavanje svih postavljenih zadataka i provođenje specijalističke obuke unutar operativnih jedinica OS BiH.

Načelnik zajedničkog štaba OS BiH Miladin Milojčić podsjetio je vojnike kako su od njih, kao i od prethodnih generacija vojnika očekivanja velika.


"Očekujemo da ćete i vi svojim zalaganjem donijeti novi kvalitet u jedinice, da ćete profesionalno i odgovorno izvršavati svoje zadatke i obaveze", rekao je Milojčić.

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić u svom obraćanju je, između ostalog, rekao da BiH ima pozitivna očekivanja i nade za budućnost i da će nastaviti svoj put prema zajednici razvijenih i demokratskih naroda kroz stalni progres u provođenju reformi.


"Kao što ste imali priliku uvjeriti se već na početku obuke, vojnički posao je zahtjevan i odgovoran. Uspostavljanje i održavanje sposobnosti i spremnosti OS BiH težak je zadatak koji se neprestano dopunjava i poboljšava. U jedinicama koje će vas prihvatiti nastavlja se vaš proces edukovanja, osposobljavanja i proširivanja znanja i potrebnih vještina", zaključio je on.

Pored pripadnika Ministarstva odbrane BiH i OS BiH, svečanosti je prisustvovao komandant NATO štaba u Sarajevu Dejvid Enjart, predstavnici komande EUFOR-a i vojno-diplomatskog kora u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: