BiH
0

Oslobođeni osumnjičeni za bombaški napad u FIS-u

Sarajevo-x.com
Sud BiH ukinuo je pritvor Suvadu Đidiću, osumnjičenom za postavljanje bombe u Trgovačkom centru FIS Vitez, te izrekao mjere zabrane, potvrdila nam je Selma Hadžić, portparolka Suda BiH.

Điniću je zabranjeno napuštanje mjesta boravka, kontaktiranje sa osobama koje su saslušane kao svjedoci ili sa osobama koje bi eventualno mogle biti pozvane da svjedoče, te razgovor o predmetu sa svim osobama izuzev sa braniocem.

Sud BiH je nedavno ukinuo pritvor Admiru Ahmetspahiću, prvooptuženom za teroristički napad u Vitezu, u kojem smrtno stradao zaštitar Zvonko Barbić (1980.), dok su jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene.

Do okončanja istraga, Ahmetspahiću je zabranjen pristup poslovno-trgovačkom centru "FIS“ u Vitezu, a ne smije se sastajati sa osumnjičenim Suvadom Đinićem i Amirom Ibrahimijem i članovima njegove porodice.

Osumnjičenom se nalaže javljanje u Policijsku stanicu Centar, Zenica, i to svakog ponedjeljka u periodu od 08:00 do 15:00 sati, o čemu su ovlaštena službena lica navedene PS dužna voditi evidenciju, te pismenim putem obavještavati Sud.