{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oslobađajuće presude u slučaju "privatizacija u RS-u"

F
29.6.2009. u 19:24
0
0
Oslobađajuće presude u slučaju "privatizacija u RS-u"
0
Oslobađajuće presude u slučaju "privatizacija u RS-u"
Za devet osoba osumnjičenih za „slučaj privatizacija" u Republici Srpskoj danas je Okružni sud u Banjoj Luci donio oslobađajuće presude uslijed nedostatka dokaza.
Po svim tačkama optužnice oslobođeni su Goran Škrbić, Milan Kovačević, Zdenka Dmitrović, Vera Tešnjak, Slobodanka Gvozden, Mirjana Šinik, Slobodanka Milašinović, Jasna Marinković i Dragana Ivanović.

Škrbić i Kovačević oslobođeni su optužbe za produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, dok su obavljali funkcije direktora odnosno zamjenika Direkcije za privatizaciju RS, dok su Dmitrović, Tešnjak, Gvozden oslobođeni optužbi za krivično djelo nesavjesan rad u službi.

Šinik, Milašinović, Marinkoviće i Ivanović oslobođeni su optužbe za produženo krivično djelo nesavjesnog rada u službi.

Protiv ovih devet osoba Specijalno tužilaštvo RS-a je prije dvije godine podiglo optužnice zbog sumnje da učestvovali u „namještanju“ licitacija tokom procesa privatizacije u RS-u.

Tokom izricanja presude rečeno je da u sudskom postupku tužilac nije dokazio njihovu krivicu, a sudija je čak rekao i da je jedan od ključnih svjedoka optužbe faktički svjedočio u korist optuženih.

Tužilaštvo je najavilo žalbu i optužilo sudiju za pristrasnost u ovom slučaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: