{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oslobađajuća presuda optuženima u slučaju "Soko"

S
8.3.2010. u 19:37
0
0
Oslobađajuća presuda optuženima u slučaju "Soko"
0
Oslobađajuća presuda optuženima u slučaju "Soko"
Na Kantonalnom sudu u Mostaru izrečena je oslobađajuća presuda Valeriji Čuljak, Branku Kolobariću i Miloj Gadžić za slučaj "Soko". Njih se teretilo za privredni kriminal i nezakonito privatiziranje preduzeća "Soko" d.d. Mostar. Četvrti optuženi Josip Gojak prošle godine je pobjegao u Hrvatsku i izvan je domašaja suda, prenosi Federalna televizija.
U obrazloženju presude sud je naveo kako smatra da krivnja optuženih nije dokazana.

Istraga oko nezakonitih radnji u "Sokolu" obuhvataka je trinaest osoba među kojima je bio i nekadašnji direktor tog preduzeća Dragan Čović, međutim optužnica se svela na samo četiri osobe. Branko Kolobarić i Valerija Čuljak bili su optuženi da su Valeriji Čuljak pribavili imovinsku korist od 199.000 maraka, te da su iskoristili međusobna poznanstva za prekoračenje svojih ovlaštenja.

Valerija Čuljak se teretila da je kroz malu privatizaciju došla do objekta Aneks uredski prostori i radionica, te da je prodajom tog objekta zaradila 396.000 maraka, a prodajom objekta u izgradnji dodatnih 607.000.

Prema optužnici, sve ovo im je omogućila tadašnja direktorica Agencije za privatizaciju Mila Gadžić. Tužilaštvo ima pravo na žalbu vrhovnom sudu Federacije BiH u roku od 15 dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: