BiH
0

Osječka šećerana najavila tužbu protiv FTV-a

NINA
Na udarnu vijest objavljenu u petak, 13. augusta, u Dnevniku FTV-a kako je šećerom preko osječke šećerane zapravo finansiran međunarodni terorizam, uprava Tvornice šećera najavila je tužbu, javljaju hrvatski mediji.

Zvonimir Krnjaković, predsjednik Uprave osječke Tvornice šećera, jučer je najavio tužbu protiv Federalne televizije BiH zbog objavljene vijesti da je šećer krijumčaren iz BiH preko Hrvatske u EU prepakiran u osječkoj šećerani.

"Vijest sam čuo danas i zaprepašten sam. To su gluposti i bezobraština", izjavio je Krnjaković i dodao kako osječka Tvornica šećera nikada nije uvozila tuđi šećer, a kamoli ga prepakirala za EU, te da će ta vijest učiniti veliku štetu osječkoj tvornici.

"Osim mene, šokirani su svi u osječkoj šećerani. To je velik poslovni udarac", izjavio je dodajući da ta teška optužba može imati dalekosežne posljedice za cijelu zemlju. Napomenuo je da će tražiti pomoć ovlaštenih državnih i međunarodnih institucija.

Dugogodišnji direktor i predsjednik Uprave osječke Tvornice šećera Miroslav Kos, koji je te dužnosti obnašao od 1990. do 2002. kazao je da je ta "Vijest glupa, tendenciozna i potpuno netačna", i upitao ko bi uopće došao na ideju uvoziti šećer, a kamoli ga prepakiravati i tako sam sebi biti konkurencija.

"Nekim lobijima očito smeta što proizvodnja šećera u Hrvatskoj dobro ide, kao i izvoz", rekao je Kos.