|

Osigurano 600 stipendija za djecu boračkih populacija

Osigurano 600 stipendija za djecu boračkih populacija
0
F
FENA
6.12.2011. u 15:42
0
komentara
0

dijeljenja
Osigurano 600 stipendija za djecu boračkih populacija Vlada USK
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) putem Ministarstva za pitanja boraca i RVI-a danas je u Bihaću upriličila potpisivanje ugovora sa 600 stipendista, djece pripadnika boračkih populacija.
Premijer Kantona i resorni ministar, Hamdija Lipovača i Ahmet Egrlić, izrazili su zadovoljstvo što su svi ministri bili jednoglasni u odluci da se unutarnjim preraspodjelama iznađe dovoljno sredstava da bi stipendije dobili svi studenti, koji su ispunili uvjete.

Zahvaljujući tome, broj studenata koji su potpisali ugovore o stipendiranju u mjesečnom iznosu od 100 KM, najveći je do sada. Obaveza je vlasti da osigura pomoć u školovanju svakom studentu, koji se želi obrazovati, naglasio je Lipovača.

Dodao je da bi najsretniji bili da su njihovi očevi, braća i rođaci živi i zdravi, te da su pored njih danas, a da stipendije dobijaju kao nagradu za dobre rezultate na fakultetima koje pohađaju.

Po njegovim riječima, vlast ne smije imati dileme kad je u pitanju osiguranje sredstava za školovanje ove djece, jer su njihovi najmiliji dali za domovinu živote, zdravlje i dijelove tijela.

U razgovoru sa studentima kazao je da je siguran da će oni svojom izvrsnošću dokazati da stasaju u intelektualce i ljude dostojne poštovanja. Ministar Egrlić obradovao ih je kazavši da će sredstva biti na njihovim računima već za nekoliko dana.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.