Istraživanje
177

Promo / Osiguranje života: Zabluda ili ulaganje u budućnost?

Ukoliko ste i vi među onima kojima je bilo koja vrsta ulaganja u polisu osiguranja nepoznanica, onda će vam ovaj tekst sigurno biti od koristi.

To je posebno važno u vremenu kada, usljed brojnih oboljenja, ali i drugih faktora koji našu budućnosti čine neizvjesnom, dodatna osiguranja života i zdravlja postaju stvarna i realna potreba.Tržište osiguranja razvija se ubrzano, svakodnevno nudeći nove različite vrste proizvoda, usluga i servisa koji su prilagođeni našoj svakodnevnici. Koliko to primjetimo? Stoga se često pitamo: da li uopšte imam potrebe za dodatnim osiguranjem, koju osiguravajuću kuću i kako odabrati i šta se krije iza pojmova: osigurana suma, povrat premije, tri osigurane sume i sl. I na kraju, kakvu dilemu imam i od čega da se osiguram? Da li da uložim u banku ili u polisu?

Vienna osiguranje d.d. je prvo osiguravajuće društvo u BiH koje uz preventivne i inovativne programe nudi različite usluge tokom cijelog trajanja osiguranja, a ne samo onda kada zatreba. U ovoj osiguravajućoj kući osiguravaju život i zdravlje, a isporučuju stil življenja, vođeni mišlju - danas mi činimo sve za vaše savršeno i sigurno sutra.

Životno osiguranje je koristan proizvod i jedini proizvod koji sa protokom godina dobija veću vrijednosti.

"Logika je vrlo jednostavna: ulažite u navrijednije što imate, život. Na taj način brinete za svoju budućnost - osiguravajući sebe i svoje najbliže polisom koja vam najviše odgovara. Svaka polisa životnog osiguranja (osiguranja od teških bolesti, investicioni program ili rentni) godinama nosi sve veću vrijednost, a u slučaju da Vam se nešto dogodi mi brinemo za vas", rekao je za Klix.ba Borislav Doder, izvršni direktor Vienna osiguranja.

Borislav Doder
Borislav Doder

Ulaganje u životno osiguranje nije ulaganje u banku. U evropskim zemljama, tj. na razvijenim tržištima osiguranja korisnici se uglavnom opredjeljuju za osiguranja od rizika, dok se kod nas osiguranja još uvijek poistovjećuju sa štednjom u banci.

"Životno osiguranje je investiciju u budućnost koja se uveliko razlikuje od štednje u banci. Birajući prvu opciju korisnik ulaže u život i osigurava se od rizika ili kombinacije rizika, uz priliv novca po isteku perioda polise. Ukoliko se desi osigurani slučaj, polisa se pokreće i pokriva slučajeve koji su nastali, a kod nekih proizvoda moguće je da se polisom nastave pružati preostala pokrića za vrijeme trajanja. S druge strane, ulaganje u banku predstavlja oročenje sredstava koje po isteku biva uvećano za pripadajuću kamatu. Mi kao osiguravajuća kuća pratimo trendove i potrebe stanovništva, stoga i imamo specijalno kreirane proizvode za ovakav tip ulaganja, jedinstvene na našem tržištu, a koji predstavljaju pravi izbor za sve koji imaju dilemu da li da ulože sredstva u banku ili u polisu osiguranja“, nastavlja Doder.

Svako u skladu sa finansijskim mogućnostima može obezbijediti sebi neku vrstu osiguranja, odnosno proizvod koji ga štiti.

"Svi proizvodi i programi Vienna osiguranja su prilagođeni klijentu i mogućnostima koje ima u datom trenutku. Mi nikada ne određujemo iznose, mi sugeriramo na skup pokrića koje polisa nosi i savjetujemo klijente kako na najbolji način da osiguraju najvrednije - život i zdravlje", nastavlja Doder.

Na bh. tržištu imamo proizvode životnog osiguranja koje osiguravaju tri sume.

"Kreiran od vodećih evropskih stručnjaka SUPERIOR predstavlja savršenu kombinaciju osiguranja života i zaštite od rizika nastanka brojnih teških oboljenja, s višestrukim isplatama osiguranih suma. SUPERIOR predstavlja najbolji omjer cijene i kvalitete omogućavajući da se za jednu premiju dobiju tri osigurane sume, a po isteku osiguranja vrši se povrat premije do 90 posto. Napominjemo da u slučaju nastanka oboljenja i isplate osiguranog iznosa, polisa osiguranja ne prestaje nego i dalje jednako vrijedi, a solidarnost osiguravajućeg društva ogleda se u tome da klijent nakon toga plaća manja premiju", dodaje Doder.

Uz klasična pokrića rizika smrti usljed bolesti i smrti usljed nezgode, uključena su i pokrića rizika posljedica nastanka teških bolesti, što predstavlja skup najčešćih pokrića koji se danas događaju. Ako se nijedan od pokrivenih rizika ne desi, što svi priželjkujemo, onda se životno osiguranje kroz isplatu osigurane sume pretvara u akumuliranu investiciju uvećanu za pripisanu dobit kroz periode. Vienna osiguranje posjeduje jedinstven program lojalnosti za klijente.

"Sretni smo da su svi naši osiguranici ponosni vlasnici naših kartica programa lojalnosti. Riječ je o jedinstvenom konceptu koji kontinuirano razvijamo posljednje dvije godine. Naime, uz polisu osiguranja izdaje se personalizirana kartica s kojom korisnici u više od 50 renomiranih kompanija dobijaju popuste na proizvode i usluge do 20 posto širom Bosne i Hercegovine. U naš program lojalnosti uključeno je više od 20 renominarnih zdravstvenih poliklinika, zatim prodavnice sportske opreme, zdrave hrane, fitness centri, wellness i spa hoteli itd. Želimo mjerljive benefite za naše osiguranike jer naš je imperativ zadovoljan klijent. Stoga, u narednom periodu planiramo znatno širenje partnerske mreže", zaključuje Borislav Doder, izvršni direktor Vienna osiguranja.

Ukoliko vas je ovaj tekst ohrabrio i potaknuo da ozbiljno razmislite o osiguranju života, besplatan savjet potražite na broj telefona: 080 020 225 ili internet stranici.