Uskoro tender
2

Osigurana sredstva za završetak rekonstrukcije mosta "Bitka za ranjenike na Neretvi"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općina Jablanica, odnosno ured načelnika Salema Dedića izdao je saopćenje kojim je potvrđeno da su osigurana sredstva za rekonstrukciju historijskog mosta "Bitka za ranjenike" na rijeci Neretvi.

Načelnik Dedić i njegovi saradnici su u proteklom periodu vodili aktivnosti i razgovore sa Upravom JP Elektroprivreda BiH te je u konačnici dogovoreno da dodatnih 200.000 KM u Projektu rekonstrukcije porušenog mosta na Neretvi ipak finansira Elektroprivreda iako je Općina Jablanica rebalansom budžeta predvijdjela taj iznos za završetak pomenutog projeka.

Postignuti dogovor ujedno znači da postoje uslovi za objavljivanje tendera te se u skorije vrijeme očekuje odabir izvođača radova.

Također, u završnoj fazi su i dogovori sa Elektroprivredom o postupku ekspropiracije skladiša Hidroelektrana na Neretvi te bi predmetna lokacija trebala biti ustupnjena pod određenim uslovima. Time bi se omogućilo privođenje namjeni ovog lokaliteta prema Regulacionom planu "Centar 1" prema kojem je predviđen Trg Alije Izetbegovića.

Nakon dogovora se može zaključiti da je Elektroprivreda odobrila ukupno 1,2 miliona KM za rekonstrukciju mosta "Bitka za ranjenike na Neretvi".

U nedavnom razgovoru za portal Klix.ba načelnik Dedić je kazao da je most važan dio turističke ponude te da projekt treba brzo realizirati.