Dobra vijest iz MVP-a
0

Osigurana evakuacija državljana BiH iz Egipta

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Sven Alkalaj, je u direktnom kontaktu sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske, Ahmetom Davutoğluom, telefonskim putem osigurao da se za građane BiH rezerviraju mjesta na letovima Turkish Airlinesa za potrebe evakuacije državljana BiH koji to žele.

Ministar je uputio instrukciju Ambasadi BiH u Kairu da, u kontaktu sa Ambasadom Republike Turske u Kairu, organizira evakuaciju prvih građana BiH koji su zainteresirani da napuste Egipat.

Svi građani BiH koji su zainteresirani da napuste Egipat pozvani su da kontaktiraju Ambasadu BiH u Kairu na brojeve telefona: 00 202 374 99 191 ili 00 202 374 99 192.

MVP BiH i dalje prati razvoj situacije u Egiptu i u stalnom je kontaktu sa Ambasadom BiH u Kairu, koja je u kontaktu sa državljanima BiH koji se nalaze u ovoj zemlji, navedeno je u saopćenju.

Članovi porodica u BiH, koji imaju srodnike u Egiptu, mogu kontaktirati ili Ambasadu BiH u Kairu, na navedene brojeve ili novouspostavljenu info-liniju u MVP-u BiH u Sarajevu na broj telefona: (033) 281 310.