Zbrinuti su na sigurno
26

Osiguran smještaj porodici koja je danas nakon požara na Stupu ostala bez krova nad glavom

S. G.
Foto: Općina Ilidža (Foto: I. Š./Klix.ba)
Foto: Općina Ilidža (Foto: I. Š./Klix.ba)
U sarajevskom naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima izbio veliki požar koji je zahvatio i jedan stambeni objekat.
Intervencijom sarajevskih vatrogasaca spriječena je veća materijalna šteta, a bitno je istaći da povrijeđenih kao i žrtava nije bilo.

Međutim, vatrena stihija nažalost je "progutala" stambeni objekat porodice Sabahudina Ajvazija, koji je skupa sa svojom porodicom ostao bez krova nad glavom.

Zahvaljujući isključivo pravovremenoj reakciji Derve Sejdića, predsjednika Udruženja Roma "Kali Sara - Romski informativni centar“ i načelnika općine Ilidža Nermina Muzura ova porodica će biti stambeno zbrinuta.

"Tim povodom kontaktirao sam načelnika općine gospodina Nermina Muzura, a u vezi privremenog smještaja porodice. Kako me načelnik Muzur informisao u ovom momentu porodici je upravo obezbijeđen privremeni smještaj i pomoć u hrani, do iznalaženja trajnog rješenja", poručio je Sejdić.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, posjetio je ovu porodicu, a dogovoreni su i naredni koraci.

"Obišli smo naše komšije ubrzo nakon što su hrabri vatrogasci ugasili požar, te smo dogovorili i šta činiti dalje. Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj prihvaćene su u naselju Osjek, tačnije u prostorijama VD Ilidža, a osigurana im je hrana, te topla odjeća i obuća", poručio je Muzur.

Uz pohvale vatrogascima na brzoj i efikasnoj reakciji, načelnik Muzur zahvalio se i pripadnicima Crvenog križa Ilidža koji su osigurali hranu, odjeću i obuću za 20ak osoba.