{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osiguran ogrjev za pripadnike boračkih populacija

F
20.6.2011. u 11:00
0
2
Osiguran ogrjev za pripadnike boračkih populacija
0
Osiguran ogrjev za pripadnike boračkih populacija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo je putem Direkcije za robne rezerve osiguralo 3.200 m³ bukovog ogrjevnog drveta za oko 800 pripadnika boračke populacije, tako da će svaki korisnik ovog prava dobiti četiri m³ ogrjevnog drveta.
Radi pravednije i racionalnije realizacije prava pripadnika boračke populacije na ogrjev u toku 2011.godine, Ministarstvo za boračka pitanja KS-a je donijelo smjernice po kojima će listu korisnika izrađivati članice Koordinacije boračkih udruženja KS-a.

Prilikom formiranja liste korisnika, posebno se vodilo računa da se na listi ne nađu oni koji su to pravo već iskoristili.

Za prijevoz ogrjeva bit će pokrenuta procedura koja podrazumijeva osiguranje jednog ili dva kamiona, koju će također provesti boračka udruženja Koordinacioog odbora, a korištenje ovog prava će početi nakon dostavljanja liste i naloga od Ministarstva za boračka pitanja isporučiocu.

Kako je iz Pres-službe KS-a saopćeno, u toku je i realizacija projekta banjske i klimatske rehabilitacije, za koju je potrebna procedura provedena ranije i prve grupe pripadnika boračke populacije su već započele rehabilitaciju u institucijama s kojima je Ministarstvo za boračka pitanja KS-a u ranijem periodu potpisalo Sporazum o banjsko-klimatskoj rehabilitaciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: