BiH
0

OSCE: Zločini u Srebrenici bolno podsjećanje za svjetsku zajednicu

FENA
Foto: AP;
Foto: AP;
Vršilac dužnosti šefa Misije OSCE-a ambasador Vadim Kuznjecov prisustvuje danas komemoraciji u Srebrenici, kojom se izražava počast žrtvama genocida na njegovu dvanaestu godišnjicu, saopćeno je iz OSCE-a.

"Užasni zločini počinjeni u Srebrenici prije dvanaest godina ostaju bolno podsjećanje ne samo za građane Bosne i Hercegovine nego i za svjetsku zajednicu", izjavio je ambasador Kuznjecov.

Dodao je da će svi danas prisutni u Srebrenici izraziti iskreno saučešće porodicama žrtava te da će međunarodna zajednica u BiH nastaviti izražavati poštovanje žrtvama i pružati podršku njihovim porodicama u potrazi za pravdom, suosjećajući u njihovom bolu.

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i dalje će nastaviti ulagati napore u okviru svoga mandata na predstavljanju pomirenja i suradnje među svim građanima i narodima u ovoj državi, posebno radom u oblastima ljudskih prava i demokratizacije i u oblasti posmatranja sudskih procesa za ratne zločine, u okviru suradnje s Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.