{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OSCE: Učestvujte u Akademiji za građane 2011.

F
25.8.2011. u 14:31
0
1
OSCE: Učestvujte u Akademiji za građane 2011.
0
OSCE: Učestvujte u Akademiji za građane 2011.
Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini danas je objavila javni poziv građanima Banje Luke i općina Bijeljina, Cazin, Doboj, Novi Grad Sarajevo, Široki Brijeg i Tešanj, za učešće u projektu "Akademija za građane 2011. godine", čiji je cilj informirati građane o upravljanju i radu općina i gradova.
Misija OSCE-a u BiH, u suradnji s navedenim općinama i gradovima, provodi pilot-projekt "Akademija za građane", radi razvoja održivog sistema prijenosa znanja o tome kako djeluju lokalne vlasti, saopćeno je iz OSCE-a u BiH.

Rad projekta "Akademija za građane" realizira se kroz niz diskusija i predavanja s općinskim zaposlenicima, koja će se održavati jednom sedmično, od oktobra do decembra 2011. godine.

"Očekujemo da će ovaj projekt povećati nivo razumijevanja među građanima o strukturi lokalnih vlasti i njihovoj funkciji, te ojačati vezu među građanima i općinama", kazao je direktor Odjela za ljudsku dimenziju Misije OSCE-a u BiH Richard Williams.

Građani, koji su zainteresirani da pohađaju "Akademiju za građane" u jednoj od sedam općina i gradova, mogu preuzeti prijavni obrazac s internet stranica općina ili Misije OSCE-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: