{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OSCE: Sutra izvještaj o utjecaju građana na općinske budžete

F
12.6.2007. u 14:59
0
0
OSCE: Sutra izvještaj o utjecaju građana na općinske budžete
0
OSCE: Sutra izvještaj o utjecaju građana na općinske budžete
Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini sačinila je Izvještaj o učešću građana i njihovom utjecaju na općinske budžete za 2007. godinu u Bosni i Hercegovini o kojem će javnost biti upoznata sutra u Banjoj Luci.
Nalazi navedeni u ovom izvještaju zasnovani su na istraživanju koje je provedeno u 74 od 142 općine u BiH.

U Izvještaju se razmatraju mehanizmi i procedure koje su posmatrane općine razradile kako bi građanima omogućile učešće u procesu izrade budžeta, te se analizira koliko su djelotvorni bili ti mehanizmi i procedure, saopćeno je iz banjalučkog Ureda OSCE-a.

U Izvještaju se ističu i djelotvorni pristupi izradi budžeta uz učešće građana, a planirano je da Izvještaj služi općinama kao sredstvo koje će se koristiti u svrhu jačanja uključivanja građana u proces izrade općinskih budžeta.

Ovo je jedna od četiri regionalne radionice koje tokom juna Misija OSCE-a u BiH organizira u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci, kako bi prezentirala Izvještaj.

Za predstavnike općina, lokalnih zajednica i nevladinih organizacija ova radionica predstavlja priliku da razgovaraju o nalazima navedenim u Izvještaju i razmijene ideje i mišljenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: