{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OSCE: Miklos Haraszti prihvatio da uradi nezavisnu procjenu stanja medija u BiH

F
5.2.2007. u 20:21
0
0
OSCE: Miklos Haraszti prihvatio da uradi nezavisnu procjenu stanja medija u BiH
0
OSCE: Miklos Haraszti prihvatio da uradi nezavisnu procjenu stanja medija u BiH
Na sastanku sa Christianom Schwarz-Schillingom, visokim predstavnikom i specijalnim predstavnikom EU, Miklós Haraszti, predstavnik OSCE-a za slobodu medija, prihvatio je da uradi nezavisnu procjenu stanja medija u zemlji, navodi se u saopćenju OHR-a i OSCE-a.
Miklós Haraszti se nalazi u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, od 5. do 7. februara 2007 godine. Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU i predstavnik OSCE-a za slobodu medija izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da je Vlada Republike Srpske povukla raniju odluku o bojkotiranju BHTV1, tj. javnog emitera na državnom nivou.

“Vlasti u demokratskim društvima nikada ne bi trebalo da ignorišu prava medija i da ih sprečavaju da prisustvuju pres-konferencijama”, rekao je predstavnik OSCE-a za slobodu medija.

“Sloboda medija je od suštinskog značaja za razvoj održive demokracije”, rekao je danas visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU.

“Izradom izvještaja, koji će biti fokusiran na TV, pomoći ćete unaprijediti klimu u kojoj djeluju mediji u ovoj zemlji u trenutku kada se međunarodna zajednica sprema da izmijeni prirodu svoga angažmana”.

Od 1998. godine OHR i OSCE djeluju zajedno u oblasti slobode medija, kao i slobode pristupa informacijama, usvajanju zakona o kleveti i reguliranju medija putem Regulatorne agencije za komunikacije i Vijeća za štampu, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: