"Znanjem u budućnost"
0

Osamdeset i osam talentiranih učenika iz FBiH dobilo nagrade

FENA
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke upriličilo je danas svečanost u Sarajevu na kojoj su dodijeljena priznanja i nagrade za 88 talentiranih učenika iz Federacije BiH koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, biologije, njemačkog i engleskog jezika te muzičke kulture.

Resorni federalni ministar Damir Mašić kazao je novinarima da obrazovanje, kao ni mnogi drugi segmenti u BiH, nisu ni blizu idealnog, te da je upravo zbog toga važno da se radi na tome da se konstantno poboljšava cjelokupan obrazovni sistem.

Istakao je da će nadležni organi uložiti napore da učenici kroz obrazovanje i u obrazovnom sistemu budu tretirani samo na osnovu svog znanja i rezultata.

"Dosadašnja praksa pokazala je da baš i nije bilo tako," kazao je ministar Mašić. Manifestacija nazvana "Znanjem u budućnost" četvrta je takve vrste kojom Ministarstvo želi afirmirati mlade i talentirane ljude koji svojim predanim radom i zalaganjem daju doprinos promociji bh. znanja u zemlji i svijetu.

Manifestacija "Znanjem u budućnost" obuhvata i plakete zahvale najuspješnijim nastavnicima, profesorima i školama koji su doprinijeli ostvarenju rezultata učenika na domaćim i međunarodnim takmičenjima.