Nakon Helezovih izjava
74

OSA obavijestila Vijeće ministara da ne postoje vojni kampovi i paravojne formacije u BiH

N. V.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Obavještajno sigurnosna agencija (OSA BiH) nema informacije o postojanju vojnih kampova i paravojnih formacija u Bosni i Hercegovini, rekli su to za novinsku agenciju entiteta SRNA.
Iz OSA-e su naveli da su o tome proslijedili informaciju predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišt.

"Poslat je odgovor da ne postoje ni kampovi niti bilo kakve paravojne formacije", odgovoreno je Srni iz OSA-e na pitanje da li je ova agencija proslijedila informacije Krišto o tome da li u BiH postoje vojni kampovi.

Ovo dolazi nakon što je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez iznio informacije do kojih je došao te nakon što je iz RS-a ranije poslato pismo Kongresu SAD-a i institucijama EU o navodnim "ćelijama ISIL-a" u BiH.

Tužilaštvo BiH formiralo je jučer predmet nakon tvrdnji ministra odbrane Zukana Heleza da na području RS-a postoje ruski paravojni kampovi za obuku, i to kako je kazao na području Rogatice i planine Maglić.

On je u izjavi za medije kazao kako za to ima i dokaze, odnosno fotografije koje će pokazati kada bude gostovao na televiziji.

Iz Tužilaštva BiH su kazali da će, s obzirom na to da je formiran predmet, ministar Helez biti pozvan kako bi tužiocu predočio sve dokaze koje posjeduje u vezi sa ovim predmetom.