BiH
0

Oružane snage Srbije i BiH zajedno u mirovne misije?

SRNA
Sa sastanka u Predsjedništvu BiH
Sa sastanka u Predsjedništvu BiH
Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocijenio je da bi bilo u interesu regiona da se u nekom narednom periodu u okviru mirovnih misija zajedno pojave Oružane snage BiH i Vojska Srbije.

Šutanovac je rekao da je danas na sastanku u Banjaluci informisao predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića na koji način se odvija reforma odbrane u Srbiji.

"Konstatovali smo mogućnost da se u nekom budućem periodu u okviru mirovnih operacija zajedno pojave oružane snage Srbije i BiH. Mislim da je to u interesu regiona i da će to učvrstiti bezbjednost u samom regionu", rekao je Šutanovac novinarima nakon razgovora sa Radojičićem.

Šutanovac je naveo da mu je potvrđeno opredeljenje RS za evroatlantske integracije BiH koje dobijaju primat i odvijaju se na način koji većina političara i javnosti ovdje želi.

Ministar odbrane Srbije razgovarao je danas u Banjaluci i sa predsjednikom RS Rajkom Kuzmanovićem, a sastat će se i sa predsjednikom Vlade RS Miloradom Dodikom.

Šutanovac se juče u Sarajevu, prvog dana posjete BiH, sastao sa ministrom odbrane BiH Selmom Cikotićem, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem i predsjedavajućim Predsjedništva Nebojšom Radmanovićem.