Oružane snage BiH spremne da pomognu stanovništvu

F
FENA
7.1.2010. u 13:25
0
7
Oružane snage BiH spremne da pomognu stanovništvu
0
Oružane snage BiH spremne da pomognu stanovništvu Foto: AP
Oružane snage BiH spremne su za pomoć stanovništvu u elementarnim nepogodama, saopćeno je danas iz Ministarstva odbrane BiH.
Nakon obilnih padalina pojedina okolna sarajevska naselja su jučer bila poplavljena zbog nabujalih rijeka. Visok vodostaj rijeke Bosne zaprijetio je i području kasarne Rajlovac, zbog čega su poduzete mjere sukladne procedurama propisanim za takve situacije.

Odobrenjem Predsjedništva BiH, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH stavili su u pripravnost dio snaga Brigade taktičke potpore stacioniranih u kasarni Rajlovac, kao i dio snaga 2. bojne 5. pješačke brigade stacionirane u vojarni "Mato Lučić - Maturica" u Kiseljaku.

Zapovjednik Brigade taktičke potpore brigadir Fahrudin Agić je formirao mobilne timove Oružanih snaga BiH na čelu s brigadirom Zoranom Dusparom.

Pripadnici Oružanih snaga BiH su u stalnom kontaktu i koordinaciji s direktorom Kantonalne uprave Civilne zaštite, te su sinoć i jutros obišli lokacije ugrožene poplavom.

Brigadir Duspara je nakon sagledavanja cjelokupnog stanja izjavio kako su mobilni timovi OSBiH u visokom stupnju spremnosti, te vrše stalnu prosudbu situacije u kasarni Rajlovac i koordinaciju s jedinicama civilne zaštite na terenu.

Svi mobilni vojni timovi su profesionalni timovi obučeni i opremljeni za potporu civilnom stanovništvu i mobilnim timovima civilne zaštite u slučajevima elementarnih nepogoda.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: