{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Orkestrirani napadi na SDP neće spriječiti promjene u BiH

S
23.8.2010. u 14:50
0
57
Orkestrirani napadi na SDP neće spriječiti promjene u BiH
0
Orkestrirani napadi na SDP neće spriječiti promjene u BiH
Foto: Arhiv
Posljednjih dana se sa različitih medijskih i političkih adresa pokušava na svaki mogući način diskreditirati SDP BiH i njeni čelnici tako što se putem fantomskih organizacija i navodne grupe dioničara pišu besmislene krivične prijave zbog toga što se Željko Komšić uopšte kandidovao i zato što je u doba Alijanse za promjene spriječena pljačkaška privatizacija HT Eroneta. Indikativno je da se krivične prijave, koje će završiti na smeću kao i sve prethodne, od strane Croatia Libertasa i tzv. grupe dioničara HT Eroneta pokreću i medijski eksploatišu pred sami početak izborne kampanje i u vrijeme kada SDP bez sumnje ima najbolji rejting među svim političkim subjektima u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju SDP-a.
Najčešće mete tih krugova su predsjednik SDP-a, dr Zlatko Lagumdžija, i član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, koji je bez sumnje jedini sigurni član Predsjedništva BiH nakon opštih izbora 3. oktobra 2010. godine. Imajući u vidu kako su se proteklom periodu pokušalo obračunati sa SDP-om, od lažne afere ''Državni udar'' i afere ''Reket'' do podizanja krivičnih prijava za nepostojeća djela, ne bi nas čudilo da se u narednih 40 dana pokuša učiniti sve da se spriječi ono što je neminovno, a to je pobjeda SDP-a na predstojećim izborima.

Stranke koje učestvuju u vlasti, u nedostatku bilo kakvih rezultata rada u mandatu na isteku, očigledno imaju namjeru krivca potražiti u opoziciji predstavljajući ove stranke i njihove čelnike kao ljude u sukobu sa zakonom, odnosno slične njima samima. Takvi metodi diskreditacije političkih protivnika, zasnovani na lažima i izmišljotinama, su nešto što neće pomoći strankama na vlasti i njihovim podanicima da ih sačuva od odgovornosti za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, stoji u saopćenju SDP-a.

Bez obzira na sve napade na SDP koji će se evidentno intenzivirati kako se bude približavao datum izbora, neminovno je da će doći do promjena na političkoj sceni u BiH koje će predvoditi upravo Socijaldemokratska partija BiH, sapćio je SDP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: