{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Orićev slučaj prebačen iz bijeljinskog tužilaštva

S
28.4.2009. u 10:41
0
2
Orićev slučaj prebačen iz bijeljinskog tužilaštva
0
Orićev slučaj prebačen iz bijeljinskog tužilaštva
Naser Orić
U Sudu BiH danas nisu željeli da komentarišu rješenje kojim se prihvata prijedlog advokata da predmet Okružnog tužilaštva Bijeljina protiv Nasera Orića i još jednog broja osumnjičenih za ratne zločine sa područja Srebrenice i Bratunca bude u nadležnosti Tužilaštva BiH.
"Sud BiH ne može komentarisati, jer je riječ o povjerljivom predmetu koji je u fazi istrage, što je u nadležnosti Tužilaštva", potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Današnja federalna štampa piše da je Sud BiH donio rješenje kojim se prihvata prijedlog Orićevih advokata Vasvije Vidović i Edine Rašidović od 18. decembra prošle godine da predmet Okružnog tužilaštva Bijeljina protiv Orića i još jednog broja osumnjičenih za teška djela ratnog zločina sa područja Srebrenice i Bratunca bude stavljen u nadležnost Tužilaštva BiH.

Svoju odluku Sud BiH obrazložio je činjenicom da se Tužilaštvo BiH 9. aprila ove godine izjasnilo o prihvatanju prijedloga Orićeve odbrane, smatrajući da ovaj predmet spada u kategoriju "vrlo osjetljivih".

I Orić i ostali osumnjičeni u vrijeme izvršenja djela za koje se terete obavljali su izuzetno važne i odgovorne funkcije u Srebrenici, ali i što je riječ o većem broju žrtava za čije se stradanje traži njihova odgovornost.

Bijeljinsko tužilaštvo može podnijeti žalbu na odluku Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: