{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Organizujete protest na pogrešnoj adresi"

S
10.12.2008. u 10:16
0
3
"Organizujete protest na pogrešnoj adresi"
0
"Organizujete protest na pogrešnoj adresi"
U povodu protesta koji je najavljen za danas ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Ureda visokog predstavnika ističući kako decertificirani policajci protest organizuju na pogrešnoj adresi.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"OHR podsjeća udruženja decertificiranih policajaca Federacije BiH i Republike Srpske da je Ured visokog predstavnika učinio više od bilo koga drugog na pronalaženju rješenja za osobe kojima je UN/IPTF uskratio certifikate", navodi se u saopštenju te podsjeća da je Predsjedništvo Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u aprilu 2007. godine ukinulo doživotnu zabranu rada na policijskim poslovima za ove osobe te definiralo zahtjeve na osnovu kojih vlasti u BiH trebaju utvrditi neophodne pravne uslove za provedbu ovoga.

"Do danas su sve osobe koje nisu dobile certifikate UN/IPTF-a mogle da se prijave na konkurse za slobodna radna mjesta za nove zaposlenike u SIPA-i, Graničnoj policiji, Upravi policije Federacije, svih 10 kantonalnih policijskih uprava i policiji Distrikta Brčko. Republika Srpska još uvijek nije utvrdila neophodne pravne uslove", ističu iz OHR-a.

"Ukoliko udruženja smatraju da Ujedinjeni narodi trebaju promijeniti uslove navedene u Predsjedničkom pismu iz aprila 2007. godine, onda trebaju vršiti pritisak na nadležne vlasti u Vijeću ministara BiH, uključujući ministra za ljudska prava i izbjeglice, Safeta Halilovića, da ovo pitanje ponovo otvori u Ujedinjenim narodima u Njujorku", poručili su iz Ureda visokog predstavnika za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: