{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organizovana izložba umjetničkih radova djece sa posebnim potrebama

S
7.12.2005. u 19:13
0
0
Organizovana izložba umjetničkih radova djece sa posebnim potrebama
0
Organizovana izložba umjetničkih radova djece sa posebnim potrebama
NVO altruista "SVJETLO" i Centar za obrazovanje i radno osposobljavanje "Vladimir Nazor" u galeriji UNITIC, u periodu od 01-07.12.2005 godine organizovali su izložbu umjetničkih fotografija i radova djece sa posebnim potrebama "Nešto više".
Izložba “Nešto više” je upriličena u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 03.12. i u povodu Međunarodnog dana volontera 05.12.

Izložba je imala za cilj skrenuti pažnju javnosti na postojanje i položaj osoba s posebnim potrebama, potrebu za uklanjanjem svih oblika diskriminacije, potrebu za uključenosti osoba s posebnim potrebama u život zajednice i promoviranje volonterizma kao značajnog faktora zajednice.

Posjetitelji izložbe bili su u prilici kupiti unikatne radove djece sa posebnim potrebama izrađene u keramičkoj, drvnoj, tkačkoj, slikarskoj i svjećarskoj radionici, a umjetničke fotografije otkupili su Robot Comerc, Karamehmedović, Imamović, Karo... Prihod od prodaje umjetničkih radova biti će usmjeren za finansiranje rada radionica za radno osposobljavanje djece sa posebnim potrebama Centra “ Vladimir Nazor”.

Snažnu poruku javnosti sa riječima “IZGRADIMO DRUŠTVO JEDNAKIH MOGUĆNOSTI ZA SVE” uputili su djeca iz: Centra “Vladimir Nazor”, vrtića “Vrapčić” te modne agencije “Nova maS”.

Izložba «NEŠTO VIŠE» je realizovana volonterskim radom svih učesnika a riječi zahvalnost organizatori posebno upućuju UNITIC-u, djelatnicima OHR-a, modnoj ahgenciji «Nova maS», medijima i svim posjetiteljima izložbe.

Izložba "NEŠTO VIŠE" , dana 08 i 09.12.2005 godine bit će upriličena u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, ul. Kemala Kapetanovića br.17.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: