{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organizovan evropski informativni park

S
9.5.2009. u 13:00
0
0
Organizovan evropski informativni park
0
Organizovan evropski informativni park
Povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope, Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini u parku „Petar Kočić“ u Banjoj Luci, organizovala je evropski informativni park - cjelodnevni događaj edukativnog, informativnog i zabavnog karaktera.
Cilj aktivnosti je pružiti informacije o evropskim institucijama, evropskim fondovima, stipendijama i drugim zanimljivim sadržajima, građanima Bosne i Hercegovine približi Evropsku uniju.

„Deveti. maj postao je evropski simbol koji zajedno sa zastavom, himnom, sloganom i jedinstvenom valutom simbolizuje jedinstvo Evrope i jedinstvo ovog kontinenta. Dan Evrope je takođe godišnja prilika da se proslave dostignuća Evropske unije i da se podsjetimo na njene ciljeve, a to su mir, sloboda, napredak i zajedničko djelovanje. Ove godine Evropska unija obilježava dvije istorijske činjenice, dvadeset godina od Gvozdene zavjese i pet godina od posljednjeg proširenja sa kojim je u Evropsku uniju ušlo 12 novih članova“ izjavio je Boris Iarochevitch, šef operacija Delegacije Evropske komisije, prilikom otvaranja današnje manifestacije.

Iarochevitch je dodao da Evropska komisija u saradnji sa BiH vlastima intenzivno radi na razvoju i napretku Bosne i Hercogovine, ali i da brzina približavanja članstvu u EU zavisi od svih građana BiH, to ne može biti nametnuto izvana, i u ovom procesu uloga svakog građanina je veoma bitna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: