{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organizovan evropski informativni park

S
9.5.2009. u 13:00
0
0
Organizovan evropski informativni park
0
Organizovan evropski informativni park
Povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope, Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini u parku „Petar Kočić“ u Banjoj Luci, organizovala je evropski informativni park - cjelodnevni događaj edukativnog, informativnog i zabavnog karaktera.
Cilj aktivnosti je pružiti informacije o evropskim institucijama, evropskim fondovima, stipendijama i drugim zanimljivim sadržajima, građanima Bosne i Hercegovine približi Evropsku uniju.

„Deveti. maj postao je evropski simbol koji zajedno sa zastavom, himnom, sloganom i jedinstvenom valutom simbolizuje jedinstvo Evrope i jedinstvo ovog kontinenta. Dan Evrope je takođe godišnja prilika da se proslave dostignuća Evropske unije i da se podsjetimo na njene ciljeve, a to su mir, sloboda, napredak i zajedničko djelovanje. Ove godine Evropska unija obilježava dvije istorijske činjenice, dvadeset godina od Gvozdene zavjese i pet godina od posljednjeg proširenja sa kojim je u Evropsku uniju ušlo 12 novih članova“ izjavio je Boris Iarochevitch, šef operacija Delegacije Evropske komisije, prilikom otvaranja današnje manifestacije.

Iarochevitch je dodao da Evropska komisija u saradnji sa BiH vlastima intenzivno radi na razvoju i napretku Bosne i Hercogovine, ali i da brzina približavanja članstvu u EU zavisi od svih građana BiH, to ne može biti nametnuto izvana, i u ovom procesu uloga svakog građanina je veoma bitna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: