Održali sastanak jutros
33

Organizatori "Sarajevo Marathona" prekinuli saradnju s Kabirijem nakon poziva Benjamine Karić

N. V.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se sastala danas sa predstavnicima udruženja Dečki u plavom, koji su nakon njene poruke da će preispitati pomoć grada, otkazali saradnju M.T. Abraham Grupi na predstojećem Sarajevo marathonu.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je sinoć obavijestila javnost kako se ne slaže s tim da firma Amira Grossa Kabirija bude partner Sarajevo marathonu te je trkačko udruženje pozvala da otkaže tu saradnju.

Tim povodom je prvi sastanak jutros održala upravo sa timom udruženja Dečki u plavom nakon čega je obavijestila o njihovoj odluci.

"Saradnja sa Abraham grupom je prekinuta. Dostojanstvo nema cijenu i momci su to pokazali", poručila je Karić.

Darko Lončar iz udruženja Dečki u plavom je za Klix.ba kazao da oni sada traže novog sponzora te da se nadaju kako će društveno-odgovorne kompanije se uključiti u organizaciju maratona. Ističu i da udruženje nema nikakvu političku, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost, osim sportske te se izvinjavaju ukoliko je nekoga uvrijedila saradnja s Abraham grupacijom.

Inače, nije jednostavno dobiti podršku za sport u Bosni i Hercegovini stoga su iz udruženja odlučili da zbog potreba i ove godine prihvate dugogodišnju saradnju.