{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Organizator 'Muzičkog oskara' bez ugovora o autorskom honoraru

F
13.10.2011. u 18:55
0
6
Organizator 'Muzičkog oskara' bez ugovora o autorskom honoraru
0
Organizator 'Muzičkog oskara' bez ugovora o autorskom honoraru
Porezna uprava Federacije BiH poduzela je, na osnovu anonimne predstavke, kontrolu zakonitog organiziranja koncerata i raznih muzičkih manifestacija koje organizira Udruženje "Prvi BH muzički oskar", kao i kontrolu organiziranja koncerta "10. jubilarni BH muzički oskar".
U saopćenju Porezne uprave FBiH navodi se da je utvrđeno da Udruženje nema nijednog zaposlenog radnika, ne vodi poslovno knjigovodstvo u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima i Zakonom o računovodstvu i reviziji Federacije BiH, osim za poslovnu 2008. godinu, te da nije podnijelo zahtjev za inicijalnu fiskalizaciju.

To je bilo dužno uraditi u skladu sa odredbama Zakona o fiskalnim sistemima FBiH.

"U toku kontrola utvrđeno je da organizator koncerta nema zaključene ugovore o autorskom honoraru sa izvođačima programa", navodi se u saopćenju.

Prema izjavi organizatora, razlog za to je što će svi izvođači nastupiti na koncertu zbog predviđenih nagrada (oskara), te će izvesti samo po jednu pjesmu, a jedan broj izvođača će nastupiti i zbog lične promocije.

Porezna uprava FBiH nastavit će kontrolu i provjeriti zakonitosti organiziranja estradnog programa i kod organizatora tih programa provesti cjelovit inspekcijski nadzor poslovanja.

Porezna uprava FBiH incirat će uvođenje organizatora estradnog programa u sistem PDV-a zbog indicija da ostvaruje promet dobara ili usluga u iznosu koji je veći od 50.000 KM.

U slučaju indicija da je počinjeno krivično djelo iz oblasti poreza podnijet će prijavu nadležnom tužilaštvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: