{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đorđe Ždrale se izjasnio da nije kriv

S
25.9.2009. u 11:55
0
4
Đorđe Ždrale se izjasnio da nije kriv
0
Đorđe Ždrale se izjasnio da nije kriv
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, u predmetu Đorđe Ždrale, optuženi Ždrale se izjasnio da nije kriv. Optužnica tereti Đorđa Ždralu za krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 1. tačke 1., 2., 4. i stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske.
Prema navodima iz optužnice, optuženi Ždrale je u toku 2000. godine, iz njemu poznatih razloga i pobuda, organizirao i sa predumišljajem, u dogovoru sa drugim osobama, pristao biti izvršilac pri lišavanju života jedne osobe.

Optuženi Ždrale je, kako se nadalje navodi u optužnici, na svirep način i upotrebom automatskog oružja na bliskoj udaljenosti, iznenada iz organizirane zasjede, jednu osobu lišio života i pri tome ugrozio sigurnost više drugih osoba. Način izvršenja djela, kako se navodi u optužnici, izazvao je uznemirenost, strah i nesigurnost među građanima Republike Srpske te ozbiljne i štetne posljedice za Bosnu i Hercegovinu zbog narušavanja ugleda države u međunarodnoj zajednici koja se zbog ovakvih djela svrstava u zemlje visokog sigurnosnog rizika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: