{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Orašje: Održana pokazna vježba Vojske BiH

F
14.4.2008. u 16:29
0
0
Orašje: Održana pokazna vježba Vojske BiH
0
Orašje: Održana pokazna vježba Vojske BiH
Na području oraške općine, u okolici Bukove Grede, održane su dvije pokazne vježbe Vojske BiH. Prva je bila uz suradnju s Civilnom zaštitom i Crvenim križem na temu pomoći civilnim strukturama u uvjetima elementarne nepogode, posebno opasnosti od poplava, a druga je bila u znaku nasilnog izviđanja s prelaskom vodene zapreke, doznaje se od bojnika Mate Zrinića, rukovoditelja vježbe i zapovjednika 3. pješačke bojne.
Vježba je ocjenjena povoljno, a u njoj je sudjelovalo stotinjak osoba i materijalno-tehnička sredstva predviđenih za te operacije.

"Impresioniran sam pokazanim na vojnoj vježbi jer je potvrdila visoku spremnost vojske za pomoć civilima i omogućila usvajanje novih vještina", izjavio je zapovjednik snaga EUFOR-a u BiH general bojnik Ignacio Martin Vilalain u Bukovoj Gredi nakon održanih vježbi.

Vježbe su, uz ostale, pratili i pukovnik Villa Enrico, zapovjednik savjetodavnog tima NATO-a, zapovjednik operativnog zapovjedništva Oružanih snaga BiH brigadni general Anto Jeleč te zapovjednik 6. pješačke brigade brigadni general Stamenko Novaković.

"Pokazali ste da možete adekvatno odgovoriti svim izazovima i nedaćama koje se pred vas postave te u kratkom roku izvršiti zadaću", izjavio je brigadni general Jeleč.

Prva vježba izvedena je u suradnji sa Civilnom zaštitom i Crvenim križem na temu pomoći civilnim strukturama u uvjetima elementarne nepogode, posebno opasnosti od poplava "Vidra 2008".

"Dana je najviša ocjena za provedenu vježbu i pokazane mogućnosti postrojbi Oružanih snaga BiH u ekstremnim uvjetima kakve su poplave ili elementarne nepogode. Pokazano je i jedinstvo te dobra suradnju vojnih i civilnih struktura", kazao je bojnik Zrinić, rukovoditelj vježbe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: