{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica protiv Telebaka i još 13 osoba u slučaju "Željeznice RS-a"

F
2.6.2008. u 11:43
0
0
Optužnica protiv Telebaka i još 13 osoba u slučaju "Željeznice RS-a"
0
Optužnica protiv Telebaka i još 13 osoba u slučaju "Željeznice RS-a"
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora “Željeznica RS-a” Sretena Telebaka i još 13 osoba.
Optužnice su podignute i protiv Borke Trkulje, Milovana Kovačevića, Cvijana Filipovića, Zorana Stjepanovića, Slobodana Mirkovića, Branislava Carevića, Zorana Pušca, Srećka Šarana, Branka Petkovića, Momčila Vračara, Gorana Kunića, Radenka Banovića i Slavice Šurlan.

Navedene osobe optužene su za krivična djela zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjestan rad u službi i falsifikovanje isprava, a u vezi s nezakonitom prodajom i raspolaganjem 104 teretna vagona u vlasništvu “Željeznica RS-a“, ukupne vrijednosti od najmanje 1.603.135 KM.

Osumnjičeni se terete i za nezakonito raspolaganje zemljištem u državnoj svojini, čime je Trgovačko-ugostiteljskom preduzeću „Peti neplan d.o.o Niševići„ omogućeno uvođenje u posjed zemljišta, izgradnju trajnih građevina na tom zemljištu i uknjižbu prava vlasništva u korist ovog preduzeća, što je za posljedicu imalo nastupanje imovinske štete za Republiku Srpsku od 261.195 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: