{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica protiv Telebaka i još 13 osoba u slučaju "Željeznice RS-a"

F
FENA
2.6.2008. u 11:43
0
0
Optužnica protiv Telebaka i još 13 osoba u slučaju "Željeznice RS-a"
0
Optužnica protiv Telebaka i još 13 osoba u slučaju "Željeznice RS-a"
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora “Željeznica RS-a” Sretena Telebaka i još 13 osoba.
Optužnice su podignute i protiv Borke Trkulje, Milovana Kovačevića, Cvijana Filipovića, Zorana Stjepanovića, Slobodana Mirkovića, Branislava Carevića, Zorana Pušca, Srećka Šarana, Branka Petkovića, Momčila Vračara, Gorana Kunića, Radenka Banovića i Slavice Šurlan.

Navedene osobe optužene su za krivična djela zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjestan rad u službi i falsifikovanje isprava, a u vezi s nezakonitom prodajom i raspolaganjem 104 teretna vagona u vlasništvu “Željeznica RS-a“, ukupne vrijednosti od najmanje 1.603.135 KM.

Osumnjičeni se terete i za nezakonito raspolaganje zemljištem u državnoj svojini, čime je Trgovačko-ugostiteljskom preduzeću „Peti neplan d.o.o Niševići„ omogućeno uvođenje u posjed zemljišta, izgradnju trajnih građevina na tom zemljištu i uknjižbu prava vlasništva u korist ovog preduzeća, što je za posljedicu imalo nastupanje imovinske štete za Republiku Srpsku od 261.195 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: