Zvornik
0

Optužnica protiv službenice MUP-a RS-a

FENA
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Danice Jovanović zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja te falsifikovanja ili uništavanja službene isprave.

Optužnica Jovanović tereti da je krajem 2005. kao službenica zaposlena u MUP-u RS-a, Stanica javne bezbjednosti Zvornik, omogućila Ljubiši Lindo iz Beograda nezakonito sticanje državljanstva BiH /RS a time i svih ličnih isprava kod nadležnih organa BiH pod lažnim imenom Branislav Zebić.

Zbog izbjegavanja izdržavanja izrečene kazne zatvora od pet godina po pravosnažnoj presudi Okružnog suda u Beogradu Ljubiša Lindo se takvim ispravama koristio na teritoriji BiH i u inostranstvu od marta 2006. do 29.marta ove godine, kada je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice.

Ljubiša Lindo pravosnažno je osuđen i pred Posebnim odjeljenjem za organizirani i najteže oblike privrednog kriminala Okružnog suda u Banjoj Luci, za krivično djelo falsifikovanja ili uništavanja službene isprave u podstrekavanju, na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, te za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja na novčanu kaznu od 20.000 KM.