|

Optužnica protiv sedam osoba zbog neovlaštenog prometa drogama

Optužnica protiv sedam osoba zbog neovlaštenog prometa drogama
0
F
FENA
24.12.2012. u 13:44
4
komentara
0

dijeljenja
Optužnica protiv sedam osoba zbog neovlaštenog prometa  drogama
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv sedam osoba koje se terete za neovlašteni međunarodni promet drogama.
Optužnica je podignuta protiv: I.V. (1976.) iz Bijeljine, državljanina BiH i R Srbije, nalazi se u pritvoru od 5. septembra 2012. godine; V.D. (1984.) iz Bijeljine, državljanina BiH; T.Z. (1987.) iz Bijeljine, ranije osuđivanog, državljanina BiH i R Srbije, nalazi se u pritvoru; R.Ž. (1973.) iz Bijeljine, ranije osuđivanog, državljanina BiH, nalazi se u pritvoru; R.Z. (1979.) iz Bijeljine, državljanke BiH; P.S. (1984.) iz Bijeljine, državljanina BiH i V.R. (1991.) iz Bijeljine, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su tokom 2012. godine, na području BiH, SR Njemačke i drugih zemalja EU, radi sticanja protupravne imovinske koristi, vršili krijumčarenje kokaina.

U optužnici se navodi da je prvooptuženi osnovao i rukovodio grupom za organizovani kriminal, koja je organizovana radi vršenja neovlaštene međunarodne nabavke, kupovine, prijevoza, prijenosa i prodaje kokaina, a u kojoj su optuženi imali jasno definirane uloge u izvršenju krivičnih djela.

U okviru istrage u ovom predmetu, u dva navrata je otkriveno i zaplijenjeno više od 900 grama kokaina, čija cijena na ilegalnom narkotržištu iznosi oko 100.000 KM.

Zbog postojanja elemenata međunarodnog krijumčarenja, Tužilaštvo je zajedno s policijskim agencijama ostvarilo značajnu saradnju s pravosudnim i policijskim agencijama drugih država.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...