{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica protiv Jove Karišika zbog prevare bračnog para Smajić

11.2.2013. u 10:04
0
7
Optužnica protiv Jove Karišika zbog prevare bračnog para Smajić
0
Optužnica protiv Jove Karišika zbog prevare bračnog para Smajić
Prevareni Ramiz Smajić (Foto: Klix.ba)
Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzla protiv Jove Karišika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo prevare.
Naime, 2006. godine Karišik je prodao stan bračnom paru Smajić u tuzlanskom naselju Slatina za 57.000 KM, iako je znao da se još od 2002. godine vodio postupak za određivanje nosioca stanarskog prava.

Karišik je tu činjenicu prešutio, a Vrhovni sud FBiH je 2010. godine donio odluku kojom je Mira Karišik, Jovina bivša supruga, određena za nosioca stanarskog prava. Od tada počinje noćna mora za bračni par Smajić, Harisu i Ramiza. Mira Karišik ih zove i u gluho doba noći i pita kada će napustiti njen stan, te od njih traži da joj retroaktivno plate kirije za korištenje stana.

Smajići su 2006. godine podigli kredit i kupili stan, a cjelokupan postupak je prošao sve provjere i u banci i u Općini Tuzla. Nisu ni slutili da će se kupovina stana pretvoriti u noćnu moru koju, kako kažu, ne bi poželjeli nikom.

Karišik trenutno živi u Subotici, dok je njegova supruga Mira u Bijeljini. Jovo Karišik bi se trebao pojaviti 28. februara u Općinskom sudu Tuzla i izjasniti se o tačkama optužnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: