Sud u Banjoj Luci
7

Optuženi za ubistvo Slaviše Krunića izjasnili se da nisu krivi

SRNA
U Okružnom sudu u Banjoj Luci održano je prvo ročište optuženima za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog saradnika Žarka Pavlovića.

Na prvom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, o krivici su se izjasnili osumnjičeni Benedi Đukanović, Emilijo Baldo i Rodoljub Gajić. Svi tvrde da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Marinko Brkić, branilac trećeoptuženog Radovana Gajića, kaže da bez direktnog umišljaja nema ni subjektivnog elementa krivičnog djela, prenose mediji.

Optužnica osumnjičene tereti da su organizovali i ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Optuženi su sačekali vozilo u kojem je bio Krunić i u trenutku smanjenja brzine kretanja vozila otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja i nanijeli teške povrede opasne po život Slaviši Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, dok je drugi radnik obezbjeđenja teško ranjen.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a optužnicom je predloženo da im se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

U Glamočanima kod Banje Luke u noći između 22. i 23. aprila prošle godine ubijeni su vlasnik kompanija "Sektor Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" Slaviša Krunić i jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović.

U pucnjavi je ubijen i jedan od napadača Željko Kovačević.