{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi za krivotvorenje dokumenata pušteni na slobodu

S
23.5.2009. u 14:07
0
1
Optuženi za krivotvorenje dokumenata pušteni na slobodu
0
Optuženi za krivotvorenje dokumenata pušteni na slobodu
Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da supružnicima Merimi i Mirzi Alispahić iz Vlasenice i Đuki Kurtić iz Tuzle, osumnjičenim za zloupotrebu i falsifikovanje ličnih dokumenata u projektu CIPS, bude određen jednomjesečni pritvor, nakon čega su oni pušteni na slobodu, potvrdila je Srni portparol Suda BiH Manuela Hodžić.
Pripadnici Sipe uhapsili su u četvrtak, 21. maja, u Vlasenici bračni par Alispahić, a u Tuzli Kurtićevu.

Kurtićeva (48) iz je radnik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kancelarije za izdavanje ličnih dokumenata u Tuzli, Merima Alispahić (53) iz Vlasenice matičarka je u Matičnoj kancelariji Vlasenica, a njen suprug Mirza (59) iz Vlasenice je nezaposlen.

Oni su osumnjičeni da su počinili zloupotrebu ličnih dokumenata BiH tako što su državljanima BiH i zemalja u regiji omogućavali pribavljanje lažnih putnih isprava i ostalih ličnih dokumenata sa lažnim ličnim podacima.

Prema naredbi Tužilaštva i Suda BiH, službenici više policijskih agencija su u Vlasenici i Tuzli pretresli objekte u kojima žive osumnjičeni, kao i službene prostorije u organima u kojima ova lica rade.

U akciji koja je obavljena prema naredbi Tužilaštva BiH, osim pripadnika Sipe, učestvovali su i MUP Tuzlanskog kantona, MUP Republike Srpske, kao i pripadnici Policijske misije EU.

Ova akcija je provedena u okviru šire istrage koju Tužilaštvo BiH vodi zbog zloupotreba ličnih dokumenata BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: