{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi Vuk i Herak ostaju u pritvoru

F
22.8.2011. u 14:55
0
3
Optuženi Vuk i Herak ostaju u pritvoru
0
Optuženi Vuk i Herak ostaju u pritvoru
Vrhovni sud Federacije BiH odbio je kao neosnovane žalbe branitelja optuženih Edina Vuka (1987.) i Anela Heraka (1987.), izjavljene protiv rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je protiv njih produžen pritvor za dva njeseca, saznaje Fena u Vrhovnom sudu.
Naime, Edin Vuk tereti se za ubistvo 23-godišnjeg Amara Mistrića, suvlasnika i konobara u sarajevskom kafiću "Ocho Rios" 13. augusta 2009, dok je Anel Herak optužen za neovlašteno držanje oružja i nasilničko ponašanje te za pokušaj ubistva u vezi s pucnjavom u centru Sarajeva u maju 2009. godine.

Vuk ostaje u pritvoru radi bojazni od bjekstva i jer se radi o krivičnom djelu (ubistvo) za koje se može izreći zatvorska kazna od deset i više godina, a Herak radi bojazni od bjekstva te rizika da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo (ZKPBiH stav 1., tačke a, c, d)

Suđenje u ovom predmetu, u sklopu kojeg su procesuirani i Midhat Čajić (1988.) i Almir Bravo (1987.) pod optužbama za pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, počelo je 18. februara 2010. godine u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: