Optuženi u predmetu Ranko Stanković i drugi izjasnili se da nisu krivi

F
FENA
11.11.2008. u 15:19
0
0
Optuženi u predmetu Ranko Stanković i drugi izjasnili se da nisu krivi
0
Optuženi u predmetu Ranko Stanković i drugi izjasnili se da nisu krivi
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Ranko Stanković i drugi, svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi.
Optuženi u ovom predmetu - Mile Krsmanović, Miroslav Blagojević, Zdravko Vrečo, Dragan Mašić, Srđan Vilotić, Miro Prodanović i Goran Milošević terete se za krivično djelo nesavjesnog rada u službi.

Ranko Stanković je optužen za krivično djelo omogućavanje bjekstva lica lišenog slobode, a Brankica Davidović i Ranka Dragičević za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Prema tužbenim navodima, Ranko Stanković je od 23. do 25. maja 2007. godine, po prethodnom dogovoru sa bratom - osuđenikom Radovanom Stankovićem, u svrhu bjekstva nabavio putnički automobil koji je pomenutog datuma sa njemu poznatim vozačem ostavio ispred Stomatološkog fakulteta u Foči i na taj način obmanom omogućio bjekstvo osuđenika.

Nadalje, optužnica navodi da je optužena dr. Brankica Davidović, u svojstvu doktora stomatologije na Stomatološkom fakultetu u Foči, posredstvom svog supruga Ranka Stankovića 23. maja 2007. godine od medicinske sestre Ranke Dragičević zatražila da sačini “specijalistički nalaz-uputnicu za RTG snimanje zuba za osuđenika Radovana Stankovića što je ova i učinila pod izgovorom da će navedeni liječnički pregled biti iskorišten za navodno viđenje osuđenika s porodicom.

U optužnici nadalje stoji da je optuženi Mile Krsmanović u svojstvu pomoćnika direktora za obezbjeđenje u Službi obezbjeđenja KPZ Foča, propustio organizirati rad Službe obezbjeđenja, tako što nije odredio vođu sprovodničke grupe i istom predao pismeni uputni akt sa nužnim obavijestima o stepenu opasnosti osobe koja se sprovodi i njegovim sklonostima za bjekstvo te vrstama prinude koja se mogu upotrijebiti.

Optuženi Miroslav Blagojević, Zdravko Vrečo, Dragan Mašić, Srđan Vilotić, Miro Prodanović i Goran Milošević, prema navodima optužnice, postupali su protivno odredbama sprovođenja osuđenih osoba, saopćeno je danas iz Suda BiH.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: