{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi Ilija Grahorac sporazumno priznao krivicu

F
4.7.2008. u 11:29
1
0
Optuženi Ilija Grahorac sporazumno priznao krivicu
1
Optuženi Ilija Grahorac sporazumno priznao krivicu
Optuženi Ilija Grahorac, rođen 13. novembra 1959. godine u Banja Luci, sklopio je Sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.
Optuženi je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo "pranje novca" iz člana 209. KZ BiH, na način kako je navedeno u Optužnici od 22. maja 2008. godine, saopćeno je danas iz Suda BiH.

U skladu sa Sporazumom, tužilac Tužilaštva BiH predložit će Sudu da optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Optuženi je saglasan da mu se izrekne kazna kako je navedeno u Sporazumu.

Potpisujući Sporazum, optuženi potvrđuje da mu je poznat sadržaj optužnice, da je priznanje dao dobrovoljno, te da se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu na koju ga na osnovu Sporazuma osudi Sud.

Optuženi Ilija Grahorac priznao je, u skladu sa optužnicom, da novac koji je privremeno oduzet u ukupnom iznosu od 10.081,94 KM sa računa preduzeća "Perspektiva Tradex" d.o.o. Laktaši, a koji je on kao ovlaštena osoba položio, potiče od izvršenja krivičnog djela koje je priznao i pristaje da se novac oduzme kao imovinska korist pribavljena krivičnim djelom.

Sud BiH prihvatio je ovaj Sporazum o priznanju krivice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: