{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi Heino Sven sporazumno priznao krivicu

F
25.6.2009. u 16:41
0
0
Optuženi Heino Sven sporazumno priznao krivicu
0
Optuženi Heino Sven sporazumno priznao krivicu
Sud BiH
Optuženi Riethmüller Heino Sven (1975.) sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo krijumčarenja u pokušaju, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.
Optuženi Riethmüller Heino Sven, rođen 23.9.1975. godine u Magdeburgu, SR Njemačka, državljanin SR Njemačke, sklopio je s tužiocem Odjela III Tužilaštva BiH sporazum o priznanju krivice.

U saopćenju se navodi da optuženi u potpunosti priznaje krivično djelo koje mu se stavlja na teret i svjestan je da se priznanjem krivice odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne sud.

Tužilac je saglasan da se na osnovu sporazuma optuženom izrekne novčana kazna od 50.000 KM. Također, od optuženog će se oduzeti roba koja je predmet krijumčarenja a radi se o 6.011 šteka raznih vrsta cigareta, u vrijednosti od 167.020 KM, čije je krijumčarenje preko granice BiH u Republiku Hrvatsku otkriveno i spriječeno na graničnom prijelazu Gradiška / Bosanska Gradiška, kada je navedena roba pronađena u kamionu i prikolici kojima je upravljao optuženi.

Pošto je optuženi strani državljanin i pošto se nalazi u pritvoru, bit će pušten iz pritvora tek nakon što uplati kaznu od 50.000 KM.

Tužilaštvo se opredijelilo za navedenu vrstu i visinu kazne, prije svega, zbog toga što je u članu 214. stav 1. u vezi sa članom 26. KZBiH predviđena novčana kazna za predmetno krivično djelo, kao i zbog činjenice da je krivično djelo ostalo u pokušaju. Nasuprot tome, visina predložene novčane kazne je 50.000 KM, s obzirom na veliku vrijednost oduzetih cigareta, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: