Izborna noć
66

Optimizam u SDBiH: Bit ćemo nezaobilazan faktor pri formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Optimizam vlada u izbornom štabu stranke Socijaldemokrate BiH u Tuzli, iz kojeg se nadaju pozitivnom izbornom rezultatu u okviru ovogodišnjih Općih izbora. Kažu da će kao politički subjekt biti nezaobilazan faktor pri formiranju kantonalne vlasti.

Iza članova Socijaldemokrata BiH nalazi se prvi izborni proces u okviru Općih izbora, a prve informacije sa biračkih mjesta ulijevaju im optimizam.

Osvrnuvši se na izborni proces, lider ove stranke Enver Bijedić, ističe da imaju jednu primjedbu sa terena gdje je došlo do sporne situacije, za koju se nada da će biti regulisana na ispravan i zakonit način.

"Kada je riječ o rezultatima, mi smo ubjeđeni da ćemo ponoviti izborni rezultat od prije dvije godine, sa lokalnih izbora. To znači da ćemo biti treći po snazi politički subjekt u Tuzlanskom kantronu i da ćemo biti nezaobilazan faktor pri formiranju vlasti nakon ovih izbora. Ono što dobijamo iz naših izbornih štabova nam daje nadu i ulijeva optimizam da ćemo ostvariti izborne ciljeve koje smo htjeli i zacrtali", naveo je Bijedić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

O konkretnom broju glasova koje je dobila ova stranka još uvijek se ne može govoriti, a Bijedić ističe da će detaljnije informacije javnosti plasirati nakon što rezultati budu objavljeni.

Inače, Socijaldemokrate BiH u okviru ovogodišnjih Općih izbora imali su kandidate za sve nivoe vlasti. Na kantonalnom i federalnom nivou djelovali su u vidu koalicije SDBiH-Zeleni pokret, dok su na državni nivo išli samostalno. Na kraju kažimo i to da je ova stranka osnovana 2019. nakon unutarstranačkih sukoba u SDP-u BiH.