{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optimizam napustio i bh. parlamentarce: 2013. je bila loša, a bolja neće biti ni 2014.

30.12.2013. u 20:12
0
110
Optimizam napustio i bh. parlamentarce: 2013. je bila loša, a bolja neće biti ni 2014.
0
 
Novogodišnji blagdani su dobra prilika da se sumiraju rezultati protekle godine, donesu planovi i istaknu očekivanja za narednu godinu. U tim je planovima obično i dosta optimizma, međutim, u BiH se i to promijenilo.
U razgovoru sa bh. parlamentarcima smo saznali da ni oni nisu najzadovoljniji 2013. godinom, kao i da nisu pretjerani optimisti kada je riječ o 2014., barem do izbora naredne godine, kada ih većina očekuje značajne promjene na političkoj sceni.

Danijela Martinović iz Socijaldemokratske partije BiH je navela kako se nada da će naredna godina biti bolja od 2013., odnosno da će se ljudi iz njene partije truditi da to bude tako. Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković-Lijanović, je kazao kako institucije BiH u 2013. nisu odgovorile na ključna pitanja, te da se nada da će građani na izborima 2014. prepoznati one koji mogu donijeti promjenu i boljitak.

Za Šemsudina Mehmedovića iz Stranke demokratske akcije 2013. godina je bila izuzetno loša, a slično mišljenje ima i Aleksandra Pandurević iz Srpske demokratske stranke, koja je kazala da je to godina koju će građani željeti što prije zaboraviti.

Kada je riječ o ocjeni 2013., parlamentarci se uglavnom slažu u tome da je to bila loša godina u kojoj nije napravljen nikakav značajan napredak. Zastupnik SBiH u Parlamentu BiH Beriz Belkić je naveo da jako mali broj stanovnika BiH ima razloga za zadovoljstvo kada je riječ o 2013. godini, dok je Ismeta Dervoz iz Saveza za bolju budućnost rekla da je ovo godina u kojoj političari nisu riješili ništa što je od općeg interesa za građane BiH, a da smo za lošu situaciju u BiH svi krivi.

U videoprilogu pogledajte kako su na ova naša pitanja odgovorili neki od bh. parlamentaraca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: