{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opštini Istočni Stari Grad zabranjena prodaja zemljišta na Trebeviću

S
27.11.2017. u 18:15
49
96
Opštini Istočni Stari Grad zabranjena prodaja zemljišta na Trebeviću
49
Opštini Istočni Stari Grad zabranjena prodaja zemljišta na Trebeviću
Poništavanjem dva rješenja kojima je utvrđeno pravo svojine na više od 56 dunuma zemljišta na Trebeviću u korist opštine Istočni Stari Grad, ova upravna stvar je vraćena na ponovni postupak i odlučivanje, rečeno je Srni u Upravi za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a (RUGIP).
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ova rješenja su donesena nakon žalbi Pravobranilaštva RS i odnose se na lokalitet u katastarskoj opštini Dovlići, ukupne površine 56.231 metar kvadratnih, čime se uskraćuje pravo opštini Istočni Stari Grad da prometuje pomenuto zemljište.

Iz RUGIP-a su dodali da njihova radna grupa, formirana da utvrdi sve eventualne zloupotrebe u vezi sa sticanjem i prometovanjem pomenutih nepokretnosti, vrši analizu spornih predmeta, počevši od 2011. godine.

"O detaljima izvještaja ove grupe javnost će biti blagovremeno obaviještena", rekli su u RUGIP-u.

Zakonom o stvarnim pravima RS, njegovim izmjenama i dopunama, propisano je da se nepokretnostima u svojini entiteta i jedinica lokalne samouprave, kao i sa pravom građenja, može raspolagati samo na osnovu javnog konkursa i uz naknadu utvrđenu po tržišnoj cijeni, ako posebnim zakonom nije drugačije određeno.

"Prema podacima kojima raspolažemo, Područna kancelarija RUGIP-a u Istočnom Starom Gradu nije zaprimila zahtjev za sprovođenje u evidencijama za pomenute nepokretnosti", naveli su iz RUGIP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: