Dobra saradnja BiH i Austrije
0

Oproštajni susret Dragana Vrankića i Astrid Pummer

FENA
Ministar financija i trezora BiH Dragan Vrankić primio je danas u oproštajni posjet trgovinsku savjetnicu Veleposlanstva Republike Austrije u BiH Astrid Pummer, saopćeno je iz ministrovog kabineta.

Vrankić i Pummer su dosadašnju suradnju dviju država ocijenili izvrsnom.

Uz konstataciju da je Austrija našoj zemlji već dugi niz godina među prvim državama u vanjskotrgovinskoj robnoj razmjeni i ulaganjima, obostrano je iskazano zadovoljstvo postignutim rezultatima ali i zainteresiranost za nastavak bilateralnih odnosa.

S tim u vezi istaknuta je potreba što skorijeg završetka procedure za primjenu sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Ministar Vrankić je ovom prigodom naglasio usmjerenost Bosne i Hercegovine ka reformskom putu, kazavši da će se, politički rasterećena BiH, zasigurno moći više fokusirati na ekonomiju.

U svom oproštajnom posjetu trgovinska savjetnica Pummer zahvalila je ministru Vrankiću na razumijevanju i svekolikoj pomoći pri obnašanju dužnosti u BiH, a ministar Vrankić je, uz zahvalu na pruženoj potpori, Pummer poželio uspješan nastavak karijere.