Susret s Harisom Silajdžićem
0

Oproštajna posjeta brigadnog generala Sabata Errica

Sarajevo-x.com
Tokom susreta razgovarano je o trenutnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te o aktuelnim pitanjima u procesu integracije Bosne i Hercegovine u NATO.

Istakavši da je ukupna saradnja NATO-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tokom njegovog mandata bila odlična, brigadni general Errico je izrazio zadovoljstvo napretkom koji je Bosna i Hercegovina postigla u reformi odbrane i ispunjavanju uslova za članstvo u NATO-u. Brigadni general Errico je također zahvalio za spremnost Bosne i Hercegovine da učestvuje u NATO misiji u Afganistanu.

Dr. Silajdžić je rekao da je članstvo u NATO-u strateški cilj za Bosnu i Hercegovinu i izuzetno važan korak, koji bi znatno poboljšao sigurnosnu i političku situaciju u našoj zemlji, izrazivši nadu da će Bosna i Hercegovina biti pozvana da pristupi Akcionom planu za članstvo na predstojećem NATO summitu u aprilu ove godine. Na kraju susreta dr. Silajdžić je zahvalio brigadnom generalu Erricu za njegov angažman u Bosni i Hercegovini, zaželjevši mu uspjeh na novoj dužnosti.