Oproštajna posjeta brigadnog generala Sabata Errica

S
Sarajevo-x.com
13.1.2010. u 16:46
0
0
Oproštajna posjeta brigadnog generala Sabata Errica
0
Oproštajna posjeta brigadnog generala Sabata Errica
Tokom susreta razgovarano je o trenutnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te o aktuelnim pitanjima u procesu integracije Bosne i Hercegovine u NATO.
Istakavši da je ukupna saradnja NATO-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tokom njegovog mandata bila odlična, brigadni general Errico je izrazio zadovoljstvo napretkom koji je Bosna i Hercegovina postigla u reformi odbrane i ispunjavanju uslova za članstvo u NATO-u. Brigadni general Errico je također zahvalio za spremnost Bosne i Hercegovine da učestvuje u NATO misiji u Afganistanu.

Dr. Silajdžić je rekao da je članstvo u NATO-u strateški cilj za Bosnu i Hercegovinu i izuzetno važan korak, koji bi znatno poboljšao sigurnosnu i političku situaciju u našoj zemlji, izrazivši nadu da će Bosna i Hercegovina biti pozvana da pristupi Akcionom planu za članstvo na predstojećem NATO summitu u aprilu ove godine. Na kraju susreta dr. Silajdžić je zahvalio brigadnom generalu Erricu za njegov angažman u Bosni i Hercegovini, zaželjevši mu uspjeh na novoj dužnosti.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: