{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opremanje mrežnog operativnog centra Ministarstva sigurnosti BiH

F
23.11.2007. u 14:40
0
0
Opremanje mrežnog operativnog centra Ministarstva sigurnosti BiH
0
Opremanje mrežnog operativnog centra Ministarstva sigurnosti BiH
Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović i šef sektora za pravosuđe i unutarnje poslove Delegacije Evropske komisije u BiH Ferdinand Kopp posjetili su danas sa suradnicima i izvođačima radova prostorije koje se iz donacija Evropske komisije izgrađuju za potrebe Mrežnog operativnog centra Ministarstva sigurnosti BiH - (NOC).
Mrežni operativni centar je sistem koji će omogućiti da se s jednog mjesta vrše monitoring, administriranje i održavanje informaciono-komunikacijskih sistema i baza podataka za potrebe krajnjih korisnika - policijskih agencija i organa sigurnosti države, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Sadović je kazao da će ovaj sistem biti »elektronsko srce» svih sigurnosnih evidencija u državi.

On je izrazio pohvale za napredak i kvalitet izvođenja građevinskih radova te istaknuo značaj ovog projekta za sigurnost zemlje.

Naglasio je zadovoljstvo što radove izvode domaće firme.

Kopp je naglasio da cijeni napore i ozbiljnost koje Ministarstvo sigurnosti BiH ulaže u osiguravanje prostora za smještaj svoje sofisticirane elektronske opreme i činjenicu da uspostavom NOC-a ovo ministarstvo preuzima glavnu ulogu u administriranju policijskih informaciono-komunikacionih sistema u državi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: