{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opremaju se ambulante porodične medicine

F
FENA
15.1.2009. u 16:36
0
2
Opremaju se ambulante porodične medicine
0
Opremaju se ambulante porodične medicine
Federalno ministarstvo zdravstva će u toku ove sedmice s početkom od 16. januara isporučiti opremu za 13 ambulanti porodične medicine u Kantonu Sarajevo, a u okviru implementacije II faze Projekta jačanja zdravstvenog sektora Federacije BiH (HSEP).
Projekt je to jača primarne zdravstvene zaštite, kroz razvoj porodične medicine u svim domovima zdravlja i ambulantama u Federaciji BiH.

Pored renoviranja ambulanti, opremanja namještajem i medicinskim opremom, HESP uključuje i opremanje edukativnih centara porodične medicine, obuku timova porodične medicine iz oblasti porodične medicine i menadžmenta promjena, te edukaciju direktora domova zdravlja u smislu jačanja upravljačkih vještina, kao i niz dodatnih aktivnosti koje unapređuju sistem zdravstvene zaštite i omogućavaju bolju uslugu građanima.

U Sarajevskom Kantonu je u ovoj fazi projekta građevinski renovirano 13 ambulanti, za koje se dostavlja i namještaj, a u narednom periodu će biti isporučena i medicinska oprema.

Ovaj projekat se finansira sredstvima kredita Svjetske banke, Razvojne banke Vijeća Evrope i 30 posto učešća kantonalnih vlada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: