Ne odustaju
2

Opozicija u RS-u: Naći ćemo način da se raspravlja o smjeni Vlade

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica poručio je danas, nakon što nije usvojena odluka o razmatranju inicijative o smjeni Vlade RS, daopozicija neće odustati od svog zahtjeva.

Najavio je da će poslanici opozicije u RS-u dokument od 200 strana u kojem su iznijeli razloge za smjenu Vlade RS-a preraditi u formu interpelacije i podnijeti je Vladi i Narodnoj skupštini RS-a.

Na početku posebne sjednice parlamenta, tokom rasprave o predloženom dnevnom redu, i poslanik PDP-a Branislav Borenović je zatražio da se raspravlja o ovom dokumentu kako bi, kaže, u ukrštenim argumentima s predstavnicima stranaka vlasti vidjeli čiji su argumenti, o padu životnog standarda i teškoj ekonomskoj situaciji u RS-u, tačni.

I Borenović smatra da će kroz interpelaciju uspjeti nametnuti raspravu o ovoj temi.

Sjednici Narodne skupštine RS-a nije prisustvovala entitetska premijerka Željka Cvijanović, čiju smjenu traži opozicija u RS-u.

Cvijanović te predsjednici RS-a i Narodne skupštine RS-a Milorad Dodik i Nedeljko Čubrilović su u Beogradu, gdje prisustvuju polaganju zakletve novoizabranog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.