{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opozicija u općini Novo Sarajevo tražit će referendum za ime dvorane na Grbavici

29.9.2017. u 12:57
87
171
Opozicija u općini Novo Sarajevo tražit će referendum za ime dvorane na Grbavici
87
Opozicija u općini Novo Sarajevo tražit će referendum za ime dvorane na Grbavici
Na ulazu u dvoranu na Grbavici (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Opozicioni blok u Općinskom vijeću Novo Sarajevo na sljedećoj sjednici vijeća tražit će raspisivanje referenduma građana o imenu sportske dvorane u Novom Sarajevu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Iz ovog bloka kojeg čine SDP BiH, Demokratska fronta, Naša Stranka i Građanski savez, saopšteno je kako će tražiti da se svi građani Novog Sarajeva izjasne žele li da nova dvorana nosi ime "Dvorana Goran Čengić".

Za raspisivanje referenduma potrebno je da ga predloži jedna trećina vijećnika, a za usvajanje je potrebna natpolovična većina u Vijeću Općine Novo Sarajevo, kako to reguliše i Statut Općine.

Iz građanskog opozicionog bloka vjeruju da će dobiti i podršku svih poštenih vijećnika koji nisu prodali svoje glasove i kojima je volja građana važnija od stranačkog diktata.

"Vijećnici iz vladajuće koalicije predvođene SDA-om i SBB-om imaju šansu za popravni ispit iz humanosti i da mogu ispraviti sramotnu odluku da se dvorana u Novom Sarajevu ne zove po Goranu Čengiću. Kome Goran Čengić smeta, na što načelnik Nedžad Koldžo i njegovi poslušni sateliti nikada nisu dali odgovor.
Njihova tišina ipak dovoljno govori o tome koliko su sramotni njihovi razlozi", kaže se u saopćenju.

Iz građanskog opozicionog bloka naglašavaju da Sarajevo ima dužnost da oda počast Goranu Čengiću, čovjeku koji se za života sportom borio za svoj grad, čovjeku koji je svoj život dao boreći se za život svog sugrađanina, čovjeku koji je naoružan samo hrabrošću i dobrotom pokušao zaustaviti nepravdu i zlo i to u okupiranoj Grbavici.

Goran Čengić bio je poznati sarajevski rukometaš, igrao je za ekipu Rukometnog kluba Bosna, kada je klub osvojio Kup Jugoslavije. Nekadašnji rukometaš pokušao je polovinom juna 1992. godine u okupiranoj Grbavici spasiti komšiju Husniju Ćerimagića, nakon čega ih je obojicu ubio Veselin Vlahović Batko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: