{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opozicija traži raspravu o ulaganjima u palaču predsjednika

F
FENA
24.6.2008. u 11:46
0
0
Opozicija traži raspravu o ulaganjima u palaču predsjednika
0
Opozicija traži raspravu o ulaganjima u palaču predsjednika
Poslanici opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini RS-a ponovo su danas na početku sjednice u Banjoj Luci zatražili da se razmatra revizorski izvještaj o ulaganjima u opremanje Palače predsjednika RS-a u kojem su navedene brojne nepravilnosti i kršenje zakona u tom poslu.
Klub poslanika SDS-a je zatražio da se izvještaj o izvršenoj reviziji ulaganja u Palaču predsjednika RS-a još danas razmatra u Skupštini, uputivši primjedbe skupštinskom Odboru za reviziju što do sada ovo pitanje nije uputio u parlamentarnu proceduru.

Ocijenili su neopravdanim opremanje vrijedno 11 miliona KM Palače predsjednika u nekadašnjoj zgradi Hipotekarne banke u Banjoj Luci uz skupi namještaj, dok još u RS-u postoje alternativni centri.

Tokom rasprave o dnevnom redu opozicija je zatražila i da se konačno u Skupštini razmatra informacija o najavljenim ulaganjima „Čeza“ u Rudnik i Termoelektranu Gacko i šteti koju su mali akcionari pretrpjeli zbog tog posla.

Poslanica SDS-a Snježana Božić zatražila je i da entitetski parlament razmatra mjere za sprječavanje siromaštva, navodeći sve veća poskupljenja osnovnih životnih namirnica u RS-u, kao što je hljeb, na što je reagirao ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković ističući da Vlada ne može da utiče na formiranje cijena, ali drugim mjerama nastoji da reagira.

Poslanici bi u nastavku zasjedanja trebalo da razmatraju više od 30 tačaka dnevnog reda, među kojima, je predloženo rješenje za novu himnu RS-a dok je rješenje za grb povučeno iz formalnih razloga kako se o oba simbola ne bi raspravljalo na istoj sjednici.

Raspravljat će se i o Informaciji o privatizaciji preduzeća iz oblasti naftne industrije RS-a.

Na sjednici danas i sutra raspravljat će se i o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o plaćama zaposlenih u oblasti prosvjete i kulture - po hitnom postupku, kao i o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjeg duga RS-a.

Razmatrat će se i prijedlozi zakona o Privrednoj komori RS-a, o preuzimanju akcionarskih društava, o izmjenama i dopunama Zakona o bibliotečkoj djelatnosti, kao i Nacrt zakona o ombudsmanu za djecu, na prijedlog predsjednika RS-a, te Nacrt zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, te, između ostalog, Nacrt zakona o javnom okupljanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: