{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opozicija traži posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a

F
7.4.2009. u 14:00
0
0
Opozicija traži posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a
0
Opozicija traži posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a
Šef poslaničkog Kluba SDS-a Borislav Bojić najavio je danas pokretanje inicijative za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS-a na kojoj bi se zauzeo stav povodom odluke o pristupanju izmjenama Ustava BiH za koju se glasala tri delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Izrazio je nezadovoljstvo što skupštinska većina nije prihvatila da se o toj, kako kaže, štetnoj odluci za RS, raspravlja već danas na redovolj sjednici entitetskog parlamenta.

Bojić kaže da ipak postoji podrška jedne trećine narodnih poslanika i u skladu sa poslovnikom može se zahtijevati posebno skupštinsko zasjedanje na tu temu.

Navodeći da je u toku pripremanje materijala za pokretanje te inicijative, dodao je i da će o svemu biti zatraženo mišljenje predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića, jer se radi o veoma važnom pitanju koje se odnosi na promjenu Ustava.

Ocijenio je da se nikada do sada nije desilo da prvo Doma naroda državnog parlamenta usvaja neku odluku, a da nije bila na razamtranju u Predstavničkom domu.

Bojić je kategoričan u stavu da BiH može funkcionirati na bazi konsenzusa, dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

„Svaka druga organizacija BiH za nas je neprihvatljiva“, rekao je šef poslaničkog Kluba SDS koji izražava spremnost za amandmansko mijenjanje Ustava u dijelu koji se odnosi na usaglašavanje sa evropskim konvencijama.

Ističući da, iako je SDS bio suzdražan prilikom glasanja o skupštinskoj Deklaraciji o osnovama za eventulane promjene Ustava, Bojić je u izjavi novinarima kazao da je donošenje sporne odluke u Domu naroda suprotno toj deklaraciji.

Podršku inicijativi za održavanje posebne sjednice dao je danas i šef poslaniučkog Kluba Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Dodao je i da je posebna sjednica Narodne skupštine RS-a potrebna kako bi se u startu otklonile bilo kakve manipulacije sa izmjenama Ustava koje bi išle na štetu RS-a.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Perica Rajčević rekao je da nije tačno da poslanici te stranke nisu imali hrabrosti da se u Parlamentu raspravlja o odluci Doma naroda Parlamenta BiH.

„Mi u SNSD-u smo smatrali da ovo pitanje ne zaslužuje pažnju kakva mu se posvećuje proteklih sedam ili osam dana. Radi se o odluci koja nije stupila na snagu i jasno je izražen stav SNSD-a da neće ni stupiti na snagu“, dodao je Rajčević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: