Konaković i Nikšić
1.2k

Opozicija o odluci Suda: Novalić ponovo odlučuje o našim životima, moramo ga čuvati i paziti

N. V.
Elmedin Konaković i Damir Nikšić
Elmedin Konaković i Damir Nikšić
Lider Naroda i pravde Elmedin Dino Konaković i nekadašnji stranački kolega premijera FBiH Fadila Novalića, komentarisao je aferu "Respiratori" i puštanje osumnjičenih na slobodu.

Konaković je napravio kratku retrospektivu o premijeru, odnosno njegovom navodnom učešću u zloupotrebama:

"Dogovarao sa Fikretom, pripremao ga za TV nastupe, mijenjao štabove da ubrza nabavku, nama javno govorio da ga ne poznaje i da ne zna ništa o respiratorima, svi zajedno falsifikovali ugovore, brisao poruke, mijenjao telefon kad je istraga počela pisao kinezima. Pušten da se brani sa slobode", napisao je Konaković.

U svojoj objavi na Facebooku Novalića je nazvao "premijerom i Bošnjakom po mjeri koalicije 'Petak 13', te da će figurativno rečeno, sutra biti sjednica Vlade FBiH na kojoj će premijer odlučivati o našim životima.

"Do zadnjeg atoma snage ćemo se protiv vas boriti", poručio je Konaković.

Nezavisni zastupnik u Skupštini KS Damir Nikšić sarkastično je prokomentarisao puštanje premijera Novalića na slobodu.

[FBPOST]https://www.facebook.com/damir.niksic/posts/2941179059334165?xts[0]=68.ARAtCJ2n-MJNADeO7ZTT_HhrGdrny4XAldBwKL7C1m19xeDeQ5QcHyPt5A1St6f7hcGZRv73dSe9qc9nSZ3A050CAAsJaMvIjEMqo5K8rU2ckDyy4N_oOMfiNGISrX4t8vX0IUdJ4Wkpf0kLzCADBMO5EVh5_AwPHgjtrGZ4wQLgNlVjZEWmVF_F4-nD4decPU9INrHLwiVdcbGDiwSq-gsZ6wOWjDTZ3vatBlqU5rvm_RQXCt0rNlUPLprwkAgSVDE9BjUHwR5FrdFOZkQVUpJ6X2nIka7N_g-rDCMGgDd62djHI2Jz388LjD-9RKN6HItIWCD3Y7QcLur2R__P6Q&tn=-R[/FBPOST]

"Dobro je što ga pustiše da se brani sa slobode, ali moramo sada čuvati Fadila kao oči u glavi, paziti i moliti da mu se šta ne desi. Jer ako Fadilu šta bude - nema ni penzija, ni države, ni ekonomije... Ma, propadosmo načisto bez Fadila. Stavite ga zato negdje na sigurno", poručio je Nikšić.

Sud BiH nije prihvatio prijedlog Tužilaštva o jednomjesečnom pritvoru za osumnjičenog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i vlasnika firme "Srebrena malina".